Att minnas

Det är ett år sedan nu. Nästan på pricken. Igår hade jag fått beskedet om det blev en dag mindre med strålning. Imorgon skulle jag få beskedet om att jag skulle strålas ytterligare en månad.

Jag minns värmen och vitsipporna. Jag minns vattenmelonen, blåsorna i munnen, solen, lättnaden, närheten, omtanken och kärleken.

Så minns jag även sorgen och ilskan. Frustrationen över att inget gick som jag tänkt mig. Jag minns den otroliga orkeslösheten då ett strålningstillfälle plötsligt blev 30 stycken.

Jag minns tårar som torkar av solens strålar. Jag minns kort, kort hår och svullna kinder.

Jag kommer så väl ihåg den där förväntningsfulla känslan. Den där känslan av att det faktiskt inte var långt kvar nu. Det var på riktigt nu. Äntligen skulle jag en gång för alla slippa behandlingar, biverkningar och allt vad det innebar.

Mycket lite har blivit som jag tänkte att det skulle bli. Jag blir inte av med sjukvården. Jag får inte tillbaka min gamla kropp. Jag kan inte träna så mycket som jag tänkte att jag skulle kunna göra.

Däremot, är jag starkare än jag trodde att jag skulle vara. Någon har hjälpt mig upp på benen igen. Någon har dragit och slitit och jag vet att jag kan stå själv nu. Det är en härlig känsla. För ett år sedan var jag så skör. Minsta lilla och jag föll. Idag är lyckligare än jag någonsin kunnat tänka mig. Jag ler när jag skriver nu. Jag älskar att leva.

Kommentarer
Postat av: Elisabet Roslund

Såå härligt det låter, så skönt det känns. Jag är såå glad för din skull, Johanna, så glad över att livet är ditt!
Kram/Elisabet

2008-04-10 @ 19:26:40
Postat av: Bloggläsare MP

Oh, vad glad man blir när man läser din blogg idag. Du är ung och älskar att leva...jag är oxå glad för din skull.Kram/MP

2008-04-12 @ 11:23:05
Postat av: Anonym

Och jag älskar att du lever!

2008-04-14 @ 15:43:28
Postat av: Fanny

Jag blir glad i hela kroppen när jag läser detta inlägg. Trots att cancern tog ifrån dig mycket lever du fortfarande och verkar precis som du själv säger väldigt glad :) Ta väl hand om dig och njut av allt det goda livet för med sig. Du är värd det.

Postat av: Hu

Å jag älskar att leva med dig omkring mig

2008-04-15 @ 19:26:27
Postat av: lina

åh, vad fint. den sista raden. just nu känner jag inte så, men när jag läser din blogg förvånas jag alltid över din optimism. avundas lite och försöker bli bättre på att uppskatta det jag har.

Postat av: Emma

kärlek älsklingen, fantastiskt att det ligger bakom dig (oss) saknar dig så mycket när jag läser allt du skriver...vi rings jag älskar dig!!halmstad väntar...

2008-04-17 @ 00:29:04
Postat av: Eva

Love you

2008-04-25 @ 17:22:14
Postat av: Melinda

Tack för att du skrev det där.

2008-05-01 @ 15:17:54
URL: http://metrobloggen.se/mindy

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback