Julafton

Ett litet för sent God Jul önskar jag och lillebror er alla!


image92

17 december

Idag..
..har..
..jag..
..tagit..

..K Ö R K O R T!!

Det växer..

Vet ni vad jag har änvänt idag?!
Min plattång!
Jag är barnsligt glad, haha..

Trevlig helg på er!!

Tisdag 4 december

Idag var jag på sjukhuset och var med på en föreläsning för sjuksköterskor som skulle specialisera sig inom onkologi för barn och ungdomar.

Det var kul! Jag var inte alls nervös innan, men då vi kom in i rummet med alla människor, (det var jättemånga! haha) så blev jag supernervös. Dessutom har jag för tillfället en jättehosta som låter förjävligt och det ekade verkligen i mikrofonen då jag hostade. Men men, det kunde ju inte jag hjälpa!

Jag och min psykolog pratade om hur jag upplevt min sjukdomstid. Bland annat om hur jag klarat av kompisrelationer, hur situationen här hemma förändrades och om hur jag upplevde skolan. Vi pratade även en del om hur min syn på mig själv förändrades, och hur psykiskt jobbigt det är att se sin kropp förändras på det sätt som min gjorde allt eftersom behandlingen fortskred.

Men det gick bra! Jag var lugn och det enda som var lite jobbigt att prata om var håret, men det är det alltid. Jag tycker ändå att det är lättare nu än innan, men det handlar väl om att tiden går, antar jag.

Jag träffade i alla fall några sjuksköterskor från avdelningen och det tyckte jag var jätteroligt! Dem är så himla gulliga och jag saknar verkligen dem.

Eftersom jag är "en sådan verbalt begåvad patient", som min kontaktsköterska uttryckte det, så blev jag också tillfrågad om jag ville vara med och prata på en ungdomsträff senare i vår. Haha! Jag hostskrattade en stund, och sa sedan ja. Jag tycker det är kul att prata inför folk!

Nu är jag i alla fall helt slut, haha. Men ska vila lite nu. Tack för alla hälsningar, ni skriver så fint!
Snart är det jullov! Wiihoo!

Föreläsning på sjukhuset

Idag har jag fått min kallelse till nästa undersökning. CT-röntgen, ultraljud och röntgen av lungor. De skickade med två emblaplåster också. Sjunde januari tyckte dem att jag skall infinna mig. Jag vet inte om jag håller med. Natten till den sjunde kommer jag nämligen förhoppningsvis hem ifrån Hemsedal, vilket kommer att leda till att jag inte alls kommer vara särskilt sugen på att gå upp 06.30 för att åka till sjukhuset.
Jag ändrar nog tiden.

Imorgon skall jag också till sjukhuset. Det är dock inte till avdelningen jag skall, utan till aulan på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Jag skall vara med på en föreläsning för sjuksköterskor som skall specialisera sig på barn och ungdomar inom onkologi.
Det skulle tydligen bli lite drygt fyrtio personer.
Imorgon är det i alla fall en heldag med inriktigt på ungdomar, eftersom deras utbildning tidigare främst inriktat sig på barn. Och då skall jag vara med!
Tillsammans med min psykolog och min kontaktsjuksköterska skall jag berätta om min sjukdomstid och förhoppningsvis kunna ge dessa personer några tips på hur jag anser att man som sjuksköterska skall bemöta cancersjuka ungdomar.

Egentligen är det inte så svårt. Jag skall svara på några frågor som min psykolog kommer att ställa till mig, och sedan kommer "publiken" att kunna ställa frågor. Jag tycker att det skall bli superkul!

Dock har jag inte förberett mig så väldans mycket, men jag tror faktiskt att det blir bäst om jag inte gör det. Jag skall prata om saker som jag själv gått igenom och det hela handlar ju bara om hur jag upplevt min sjukdomstid.
Jag ser fram emot detta! Än har jag inte blivit nervös, men jag brukar inte heller bli det. Imorgon kommer det säkert att pirra lite.

Vi får se hur det går, jag hoppas på det bästa!