Thassos!

Vi kom hem till kalla (väldigt kalla) Sverige i onsdags. 20 graders temperaturskillnad!
Vår vecka på Thassos var helt underbar. Faktiskt helt perfekt.

Vi hade ju köpt en ospecifierad sistaminuten resa så vi visste ju verkligen inte vad som väntade oss. Vår reseguide skrämmde upp oss reda på bussen ifrån flygplatsen och beskrev vårt hotell som det mest öde på hela Thassos. Det fanns absolut ingenting i närheten av hotellet och vi skulle vara tvungna att ta taxi eller moppe till allting.
Okej, tänkte jag. Det här kanske inte var en sådan bra idé

Med reseguidens ord ekande i huvudet var det första vi gjorde då vi kom fram att hyra en moppe. Dock visar det sig mycket snart att det var 100 meter till ett turkostblått vatten och en vit stenstrand. Det var knappt en kilometer till två restauranger med utsikt över havet och bergen. Det var ungefär lika långt till en liten supermarket där du kunde få tag på det mesta och där världens sötaste tant (efter min mormor) jobbade.

Vår reseguide måste varit fruktansvärt lat. Eller så hade hon ingen uppsakttningsförmåga överhuvudtaget!
Hur som helst, det var tur att vi hyrde moppen ändå. Vi åkte runt till olika små vikar med kristallklart vatten och mjuk sand, åt på restauranger som låg precis in till havet och drack drinkar på klubbar med samma underbara läge.

Jag tänkte många gånger då jag simmade runt i vattnet eller låg i en solstol och bättrade på brännan, att jag nog inte har mått så här bra sedan jag blev sjuk. Så himla mycket har förändrats på de två år som nu har gått sedan jag fick reda på att jag var sjuk.
Men nu! Nu kunde jag sitta bak på moppen, hålla om min pojkvän och samtidigt dra fingrarna genom håret. Jag har ett hår att dra fingrarna igenom!! Jag har verkligen det!
Det var en speciell känsla som jag förälskade mig i.


Ride of Hope

Pappa cyklade i söndags ifrån Halmstad till Göteborg för att stötta och samla in pengar till Barncancerfonden genom Ride of Hope.

Ride of Hope består av ett gäng killar och tjejer som cyklar ifrån Lund till Stockholm vars mål är att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden.

För oss som kanske inte ligger inne med superkonditionen finns ändå sätt att stötta utan att behöva sätta sig på en cykel. Gå in på deras hemsida!
http://rideofhope.se/news.php

Nu ska här packas! Jag och pojkvän köpte just en restresa till den lilla grekiska ön Thassos! Så imorgon klockan 07.00 lämnar vi Sverige i en vecka. Perfekt för mig innan skolan drar igång!
Hejsvejs allihopa!

Sommar

Hej!

Hoppas ni mår bra. Det gör jag. Har jobbat i sex veckor nu. På posten. Men imorgon är min sista dag och det är jag evigt tacksam för. Jobbet blev rätt mycket tuffare än jag trodde det skulle bli och jag har varit rätt less på det. Dock har de sista veckorna, då jag äntligen börjat lära mig vilken låda som är vilken, varit ganska bra. Dessutom trivdes jag med mina arbetskamrater!

Jag har hittills haft en väldigt bra sommar. Den har gått fort. Som vanligt. Om man bortser från jobbet så har jag hittat på en hel del roliga saker, så jag är riktigt nöjd.

I början av veckan gjorde vi en undersökning och såg så att alla tumörerna fortfarande höll sig borta och det var inga förändringar! Underbart. Jag tog en sväng akuten för några veckor sedan då man misstänkte att jag fått hjärnhinneinflammation. Aldrig haft så ont i huvudet! Helt fruktansvärt faktiskt. Dock kom doktorn aldrig på vad det var för något, mer än att jag hade en infektion i kroppen. Jag vilade några dagar och sedan var allt bra igen.

Jag försöker leva mitt liv bäst jag bara kan. Planerar och drömmer, vill åka hit och dit och dit igen. Det finns så mycket jag vill göra! Egentligen är det bara pengar och skolan som sätter stopp för mina storartade planer, så jag har insett att jag måste ha tålamod och försöka klara av detta sista året i skolan innan jag lämnar Sverige någon längre period.

Att börja skolan igen känns både tungt och bra. Jag skall som sagt gå ett "fjärde år" eftersom jag missade en del under tiden jag behandlades för cancern. Det är tungt eftersom ingen av mina gamla klasskamrater kommer gå bredvid mig i korridoren detta år. Det känns tungt för att mina vänner istället för att skatta med mig i skolan, kommer jobba ihop pengar som jag också hade behövt till framtida resor. Bra känns det för att jag faktiskt är ganska motiverad. Jag kan vara väldigt ambitös om jag vill, och just nu vill jag verkligen. Det skall bli kul att lära sig franska!

Vi får se hur det blir med jobb och sånt. Jag vet än så länge ingenting vad gäller mitt schema i skolan. Syon skall jag träffa näst, nästa onsdag för ett möte då vi förhoppningsvis kan planera allt i schema- och kursväg. Jag kan bara hålla tummarna och hoppas på att jag åtminstone får några dagar ledigt för att kunna jobba på.

Hoppas allt är bra med er! Skriver snart igen. Kram! / Johanna

(några härliga sommarbilder också).


Kentkonserten i slottskogen var underbar. Så även vädret!


Vi har haft några riktigt fina dagar och grillkvällar på underbara balkongen...


.. och även vid sjön!