Föreläsning på sjukhuset

Idag har jag fått min kallelse till nästa undersökning. CT-röntgen, ultraljud och röntgen av lungor. De skickade med två emblaplåster också. Sjunde januari tyckte dem att jag skall infinna mig. Jag vet inte om jag håller med. Natten till den sjunde kommer jag nämligen förhoppningsvis hem ifrån Hemsedal, vilket kommer att leda till att jag inte alls kommer vara särskilt sugen på att gå upp 06.30 för att åka till sjukhuset.
Jag ändrar nog tiden.

Imorgon skall jag också till sjukhuset. Det är dock inte till avdelningen jag skall, utan till aulan på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Jag skall vara med på en föreläsning för sjuksköterskor som skall specialisera sig på barn och ungdomar inom onkologi.
Det skulle tydligen bli lite drygt fyrtio personer.
Imorgon är det i alla fall en heldag med inriktigt på ungdomar, eftersom deras utbildning tidigare främst inriktat sig på barn. Och då skall jag vara med!
Tillsammans med min psykolog och min kontaktsjuksköterska skall jag berätta om min sjukdomstid och förhoppningsvis kunna ge dessa personer några tips på hur jag anser att man som sjuksköterska skall bemöta cancersjuka ungdomar.

Egentligen är det inte så svårt. Jag skall svara på några frågor som min psykolog kommer att ställa till mig, och sedan kommer "publiken" att kunna ställa frågor. Jag tycker att det skall bli superkul!

Dock har jag inte förberett mig så väldans mycket, men jag tror faktiskt att det blir bäst om jag inte gör det. Jag skall prata om saker som jag själv gått igenom och det hela handlar ju bara om hur jag upplevt min sjukdomstid.
Jag ser fram emot detta! Än har jag inte blivit nervös, men jag brukar inte heller bli det. Imorgon kommer det säkert att pirra lite.

Vi får se hur det går, jag hoppas på det bästa!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Lycka till. Det kommer säkert vara lika kul som du tror att det kommer vara.

Postat av: Onkel Essin

Jag är helt övertygad om att du kommer att klara detta galant.Med den grundtrygghet som du utstrålar och din erkänt kloka skalle så går det som en dans.
Lycka till

2007-12-03 @ 22:11:25
Postat av: Elisabet Roslund

Du kommer att förmedla många kloka ord som kommer att vara till nytta för vårdpersonalen.
Tur att dom har dej!
Kram/elisabet

2007-12-03 @ 22:44:08
Postat av: Christina69

Det kommer att sitta som en smäck och dom kommer säkerligen att bli imponerade, konstigt vore det annars tycker jag!
Jag ser framemot nästa inlägg då du säkerligen kommer att berätta om hur det var!
Kram Christina

2007-12-04 @ 10:03:05
URL: http://christina69.bloggspace.se
Postat av: Sofia

Hej älskade. Vad jag är stolt över dig som gör nagot sa modigt, var bara tvungen att skriva det. Hoppas det gar jättebra, lycka till!
Kärlek!

2007-12-04 @ 12:30:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback